Emilia vill hjälpa människor att må bra

Emilia, före detta student, i entredörren till Hälsohögskolan

– Jag valde att studera till arbetsterapeut eftersom jag vill arbeta med människor och hjälpa dem att få sin vardag och sitt liv att fungera på bästa möjliga sätt. Att jag valde Jönköping beror dels på att min familj finns i närheten men framförallt på att Arbetsterapeutprogrammet här har så gott rykte.

Utbildningen var ungefär som hon hade förväntat sig, med en blandning mellan muntligt, skriftligt och praktiskt samt skolarbeten som genomförs både individuellt och i grupp. En av programmets absoluta höjdpunkter är enligt Emilia den verksamhetsförlagda utbildningen, VFU.

 – VFU är det mest spännande jag gjort under utbildningen. Man kommer ut i verkligheten och får möjlighet att se olika verksamheter, möta patienter och utmana sig själv vilket är jättebra och lärorikt. Jag utvecklades och lärde mig väldigt mycket under min VFU, samtidigt som jag även fick chansen att skapa kontakter som kan leda till jobbmöjligheter.

Emilias mål är att i framtiden jobba som arbetsterapeut och se till att hon kontinuerligt utvecklas i sitt yrke.

– Arbetsterapeutyrket är väldigt brett och det finns möjlighet att arbeta inom flera olika områden. Man har möjlighet att ändra inriktning under sitt yrkesliv men ändå fortsätta arbeta som arbetsterapeut, vilket jag tycker är väldigt bra.


Sidan uppdaterad