Möjligheternas arena

Insparken, möjligheterna till utlandsstudier och många baskettimmar på Campus Arena – så sammanfattar Adrien Mathieu sin tid på Jönköping University.

Adrien, före detta student

Belgaren Adrien flyttade från Bryssel till Stockholm som 14-åring och när högskolestudier blev aktuellt var Jönköping en av städerna som lockade. Högskolans profil vägde tungt när valet skulle göras.
– Jag ville studera på engelska och visste att Jönköping var ett internationellt universitet med många möjligheter att praktisera och studera utomlands. För mig blev det ett halvår i Kanada och det var en bra erfarenhet eftersom min plan är att arbeta mer internationellt framöver.

Kopplingen mellan föreläsningar och praktiska uppgifter var ett annat inslag som höjde utbildningen enligt Adrien.

– Jag tycker att upplägget med mycket grupparbeten var väldigt bra. Du kunde alltid praktisera de teorier som du lärde dig.

Efter fem års studier i international management och digital business började Adrien som business controller på H&M i Stockholm. Jönköping och campusatmosfären har dock blivit bestående minnen, inte minst tack vare att han var studentambassadör i två år.
– Allt är nära i Jönköping och campus ligger mitt i stan. Det blir väldigt annorlunda jämfört med om du studerar i Stockholm eller Göteborg. Sen var insparken och alla aktiviteter som anordnades ett av mina bästa minnen. Jag fick många vänner som jag fortfarande har kontakt med.

Under tiden i Jönköping spelade den inbitne basketspelaren Adrien för Brahe Basket och det blev det också oräkneliga besök i Campus Arena för extraträning på egen hand.
– Det är mitt favoritställe i Jönköping!

Adrien Mathieu, Alumn, International Management, Jönköping International Business School. Idag Business Controller på H&M.

Sidan uppdaterad