På väg mot en ledande roll i en internationell miljö

Efter att ha läst International Management och blivit attraherad av programmets internationella prägel, studerar Linnéa Warnvik nu vidare mot en masterexamen på Jönköping International Business School.

Linnéa, före detta student

– International Management gav mig mycket internationell erfarenhet då en stor del av studenterna kommer från andra länder. Programmet ger en bred förståelse för hur företag fungerar och även varför de fungerar på olika sätt i olika regioner. Kurserna täcker allt ifrån organisationskulturer till. Så på
det stora hela är det ett brett program där man får prova på vad man tycker är intressant.

Linnéa säger att hon valde JU för att hon är intresserad av både management och internationella miljöer.

– Det har alltid känts naturligt för mig att ta en ledande roll i olika sammanhang. Dessutom var det lockande med det internationella inslaget då jag inte visste hur management såg ut för människor från olika världsdelar. Det som är gott ledarskap i Skandinavien behöver inte uppfattas som bra ledarskap någon annanstans. Att själva högskolan är så internationell kändes som en klar fördel.

Under sin utbildning passade hon på att läsa en termin vid ITESM Campus Monterrey i Mexiko.

– Jag hade hört att det var väldigt bra där och skolan hade kurser inom internationell juridik och ekonomi. Att åka iväg kändes som ett självklart val. Jag fick lära mig spanska, ett språk som jag inte kunde prata innan jag kom dit och jag fick uppleva en helt
annan kultur.

Nu läser hon masterprogrammet Digital Business, ett program som är helt nytt på JIBS.

– Programmet fokuserar på hur företag använder digitala element till sin fördel och hur man kan inkludera digitalisering i sin affärsplan. Under utbildningen kommer jag att ta ett internship för att få ytterligare praktisk kunskap. Att all min högre utbildning har skett i en internationell miljö helt på engelska kommer hjälpa mig då sättet som jag jobbar på är kompatibelt med många kulturer.

Sidan uppdaterad