Internationell erfarenhet är meriterande.

Mitesh Parmar jobbar som teamledare på en av Londons mest välrenommerade revisionsbyråer. Hans studier vid Jönköping International Business School (JIBS) var en viktig anledning till att han fick tjänsten.

Mitesh, före detta student

Mitesh tog examen 2010 och bara några månader senare sökte han jobbet i London.

– Jag var kallad till intervju på förmiddagen och redan på eftermiddagen ringde de och berättade att jag hade fått jobbet. Senare fick jag veta att de valde mig på grund av min internationella erfarenhet. Jag stack ut eftersom de flesta andra sökande hade utbildat sig i Storbritannien. Min arbetsgivare tyckte också att mina kontakter med Sverige var meriterande, förklarar Mitesh som fortfarande jobbar kvar på samma firma. Han bor med sin familj i en av Londons förorter och pendlar in till jobbet på Oxford Street.

– Jag är teamledare för en grupp företagsrevisorer och våra kunder är huvudsakligen verksamma inom nöjesindustrin.

Mitesh hade höga förväntningar på JIBS och Jönköping University.

– Jönköping infriade alla mina förväntningar och jag är säker på att min tid där har betytt mycket för min vidare utveckling och karriär. Att det lokala näringslivet är så engagerat i utbildningen överraskade mig. Vi fick jobba tillsammans med några av Jönköpings ledande revisionsbyråer, med riktiga case. Allt vi gjorde var verklighetsförankrat.

Han upplever att utbildningsupplägget, med mycket projekt- och grupparbeten, är något som han har haft stor nytta av i yrkeslivet.

– För mig var det ett helt nytt sätt att studera. Grupparbetena gav många nya infallsvinklar och insikter i gemensam problemlösning. Som chef och ledare har jag glädje av det varje dag.

Att valet föll på Jönköping berodde först och främst på programmets innehåll – och det faktum att utbildningen gavs på engelska.

– Fast det som verkligen fick mig på fall var platsen. När jag googlade Jönköping och fick se bilderna så bestämde jag mig direkt. Det såg fantastiskt ut. Och det var det.

Sidan uppdaterad