Vänner över hela världen

Emil Wiklund valde Jönköping International Business School för chansen att studera utomlands. Som bonus hamnade han på en högskola där han fick vänner från hela världen.

Emil, student

– Mina närmaste vänner på högskolan är från Jordanien, Tyskland, Finland och Kanada.

Högskolan är inte bara ett bra tillfälle att träffa nya vänner, utan också en miljö där man växer, vare sig man hade planerat det eller inte. Att plugga på högskolan är annorlunda jämfört med att gå på gymnasiet.

– Där blev man vallad från lektion till lektion och lärarna såg till att man gjorde det man skulle. På högskolan behandlas man som en vuxen. Ingen kommer tjata på dig om du inte gör det du ska för det är upp till dig att klara det. Tro mig, det är underbart! Man är fri, ung och har kontroll över sig själv.

Just nu är Emil i Fayetteville i USA och gör sin utbytestermin vid University of Arkansas.

– Det är svårt att sätta ord på Fayetteville för det är allt det man tror att det är, en blandning av hillbillies, amerikansk fotboll, hagelgevär och stora pickuper, men också så mycket mer. Nu i mitten av september består dagarna till 90 % av sol och temperaturer runt 30 grader. Här finns fantastisk natur och pulserande studentliv. Emil är lyrisk och säger att han vet att han låter som ett resemagasin, men han är så glad att han fått chansen att resa hit.

– Jag är långt ifrån ett akademiskt geni. Det är JIBS som har gett mig den här chansen och jag är evigt tacksam.

Se också filmen om mig!


Sidan uppdaterad