Programmet för dig som vill göra skillnad

Efter många resor i Asien vill Camilla Sanders från Nya Zeeland jobba med hållbarhetsfrågor. Programmet Sustainable Enterprise Development blir startskottet för en internationell karriär.

Camilla, student, tillsammans med några studiekamrater

– Jag reste runt i nästan fem år, bland annat i Indien, Nepal och Mongoliet. Jag såg en hel del som jag reagerade över och bestämde mig för att jag vill vara med och förändra hur vi behandlar jordens resurser och varandra, förklarar Camilla.

– Programmet är unikt i sitt slag och har ett helhetsperspektiv på hållbarhetsarbete som jag gillar. De specialinriktade hållbarhetskurserna är fantastiska och har verkligen motsvarat mina förväntningar. Vi har haft många kunniga och inspirerande föreläsare som har berättat hur affärer kan bedrivas på ett mer hållbart sätt.

Camilla upplever att utbildningen ligger i framkant genom sitt sätt att kombinera hållbarhet med entreprenörskap och affärsutveckling.

– Unga människor är mycket medvetna om hållbarhetsfrågor och ställer helt nya krav på företag och samhälle. De företag som inte jobbar hållbart kommer inte att överleva i framtiden. I dag har många företag en speciell hållbarhetsavdelning och det håller inte i längden. Hållbarhetsarbetet måste genomsyra hela organisationen.

Efter examen vill Camilla göra internationell karriär.

– Utbildningen är så bred att jag har många valmöjligheter. Jag kan jobba inom näringslivet – på ett globalt företag, som egenföretagare eller konsult – alternativt för en organisation, till exempel FN. Om jag ska specialisera mig så blir det inom klimatfrågor. I min värld är klimathotet det allra viktigaste att lösa just nu.

Eftersom Camilla är van att resa mycket, har det varit en utmaning att stanna så länge på en och samma plats. Men JU:s internationella atmosfär har gjort det lätt att trivas.

Sidan uppdaterad