Var en del av framtidens förändringsarbete

Sustainable Enterprise Development är ett nytt program på JU. Det riktar sig till studenter som vill jobba med social eller miljörelaterad hållbarhet. Marcela Ramírez-Pasillas som är programansvarig berättar mer om utbildningen

Marcela, programansvarig

– Utbildningen passar dig som har ett engagemang och är intresserad av att hitta nya vägar, produkter och tjänster för att lösa utmaningar inom hållbarhet. Du kommer trivas på programmet om du är intresserad av kreativt arbete för att minska eller förhindra korruption, diskriminering, fattigdom, ojämlikhet och/eller miljöförstöring.

Marcela betonar att det i dag är nödvändigt för företag och organisationer att hitta hållbara sätt att arbeta, både för deras egen överlevnad men även för planeten. Entreprenörer inom socialt och miljömässigt hållbarhetsarbete har förstått detta och introducerar därför nya sätt att arbeta.

– Det kommer finnas många typer av jobb att söka för dig som har en examen från programmet. Du kommer kunna göra karriär inom både vinstdrivande och icke vinstdrivande organisationer, eller inom politik, där du kan arbeta som bland annat projektledare, förändringsledare och analytiker. Du kommer också ha kunskaperna för att kunna starta egna, hållbara företag.

Marcela själv har studerat både i Mexiko och i Sverige. Hon är doktor i företagsekonomi och har jobbat både i offentlig och privat sektor, och har även erfarenhet av att starta företag. Nu arbetar hon på Jönköping International Business School vid JU.

– På JIBS har du möjlighet att utbilda dig i en internationell miljö där du kommer utveckla ett starkt entreprenöriellt sinne. Mina råd till alla studenter är att plugga hårt, resa och bygga ett nätverk av internationella vänner. De kan komma att bli dina
framtida kollegor i arbetet med att göra världen till en hållbar plats.

Sidan uppdaterad