Skratt och plugg går hand i hand

Farshid Abdul Wahab studerar till Biomedicinsk analytiker med inriktning mot klinisk fysiologi (BMA Klin.fys.). Att det blev just Jönköping var ganska slumpmässigt, men han trivs bra med både ämnet och sina studiekompisar.

Farshid, student
- Jag älskar att utbilda mig inom ett ämne som har med biologi att göra. Det bästa tycker jag är att vi studerar hela kroppens fysiologi och inte bara ett specifikt område, berättar Farshid.

I framtiden vill han arbeta som BMA inom klinisk fysiologi på ett sjukhus för att skaffa sig mer erfarenhet inom området. I utbildningen ingår också en verksamhetsförlagd utbildning (VFU) där studenterna får praktisera i en klinisk miljö.

- VFU-delen har varit fantastisk. Personalen har varit väldigt välkomnande och trevliga, men samtidigt ambitiösa. Det har stimulerat mig att fördjupa mig i undersökningsmetodiken och jag känner att jag har utvecklats under min VFU, säger Farshid.

På Hälsohögskolan finns också studentklinker där studenterna får testa den praktiska delen av utbildningen.

- I studentkliniken samlas vi för att öva på praktiska utbildningsmoment, det vill säga öva på de undersökningar som vi får lära oss teorin bakom under föreläsningarna, berättar Farshid.

Han rekommenderar alla som gillar att studera anatomi och fysiologi att söka den här utbildningen, men tycker att bland det bästa med utbildningen är alla nya vänner han lärt känna.

- Några av mina bästa minnen från studietiden hittills är när jag och mina kompisar suttit och studerat tillsammans, då skrattar vi väldigt mycket samtidigt som vi pluggar, avslutar Farshid.

Sidan uppdaterad