”Jag blev antagen till Science Parks Kickstart-program för nya entreprenörer.”

Maya, före detta student, på sin arbetsplats

Mary Benedet, tog sin examen 2011 efter att ha läst Biomedicinska analytikerprogrammet med inriktning Laboratoriemedicin. I dag kombinerar hon sitt jobb som biomedicinsk analytiker på DiaSystem Scandinavia med sitt egna företag, Primary copy&content.

Du har haft en intressant resa, Mary. Hur började den?
– Ja, jag startade min karriär som biomedicinsk analytiker på Jönköpings länssjukhus. Där jobbade jag i sex år. Sedan ett par år tillbaka säljer jag analysutrustning för labb. När jag fick fler och fler uppdrag att skriva, allt från reklamblad till nyhetsbrev, så frågade jag skämtsamt min chef ”vadå, är jag copywriter nu också”. Idag får jag det bästa av två världar. Jag kombinerar mitt jobb som biomedicinsk analytiker med att driva mitt eget företag.

Biomedicinsk analytiker och copywriter, det är en ganska ovanlig kombination?
– Jo men det blev en ögonöppnare för mig. Att jag inte bara var den strukturerade personen som löste problem med hjälp av logik, utan att jag också var en kreativ person. Jag förstod till slut att det inte går emot varandra att vara både evidensbaserad och påhittig i sättet man löser problem.

Sen fick du hjälp av Science Park att starta eget företag. Hur var det?
– Hos Science Park fick jag otroligt mycket hjälp och inspirerades av både föreläsningar och de andra deltagarna. Det kändes väldigt tryggt att få dela uppstarten av sitt företag med andra i samma sits.

SCIENCE PARK Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Nära campus ligger Science Park, en mötesplats för näringsliv och nya företagssatsningar. Vi har ett nära samarbete för att du som student ska få optimala förutsättningar för att utveckla dina affärsidéer och bygga nätverk.

Sidan uppdaterad