Julia kombinerade livet som student och golfproffs

Julia kommer från Jönköping och hade ingen önskan om att lämna stan för att plugga. När hon upptäckte att det program hon ville läsa fanns på Jönköping University blev valet lätt. Hon läste Human Resources och tog examen 2019.

Julia, före detta student.

– Min sambo kom med idén att jag nog skulle passa inom rekrytering. Jag kände lite på tanken och kom fram till att det lät intressant, brett och kul. Jag kollade upp vad för program jag skulle kunna läsa och var det erbjöds. Jag har mitt liv här i Jönköping, så det passade mig utmärkt att utbildningen fanns här.

Julias läste Human Resources med inriktning företagsekonomi. Hon hade studerat på högskola tidigare och visste därför ganska väl vad hon skulle förvänta sig, även om mycket såklart skiljer från lärosäte till lärosäte.

– Jag tycker att det var en bra utbildning. Dock hade jag önskat lite mer praktik och några fler ämnen som jag märkt nu i efterhand ofta ingår i HR-yrket.

Under studietiden gick Julias fritid går åt till att umgås med vänner och familj samt golfen, som de senaste åren varit både jobb och hobby. Julia blev proffs 2010 och har sedan dess spelat runt om i världen.

– De första åren som proffs var mestadels i Sverige där jag lyckades bra på den nordiska touren. 2013 kvalade jag in och spelade mitt första år på Europatouren. Det blev tre säsonger där och nu spelar jag på undertouren.

Efter examen från HLK har Julia jobbat har Julia arbetat med bland annat ekonomi, hotell, administration, service, och lön. Nu jobbar hon med HR på Sand Golf Club utanför Bankeryd.

Julia tycker det är bra om man har jobbat några år innan man börjar läsa HR.

– Det gör att man lättare förstår och kan bidra till diskussioner i klassrummet. Även om det kan kännas svårt att hinna med ett jobb vid sidan om plugget så är det bra om man kan jobba lite för att kunna få mer perspektiv och lättare att förstå teorin under kurserna.

På frågan om hon har något hon vill skicka med blivande eller nuvarande studenter svarar hon snabbt:

– Ta chansen att åka utomlands på din utlandstermin. Det var fantastiskt roligt och lärorikt. Jag var i Luzern i Schweiz och hade det toppen!

Sidan uppdaterad