Organisationens arkitekter

Viktor Dahl jobbar som personalutvecklare på Nässjö kommun. För ett och ett halvt år sen gick han ut personalprogrammet på Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping. Då hade han redan fått
jobbet i Nässjö.

Viktor, före detta student

– Jag har jobbat här i två och ett halvt år. Jag började som projektledare på deltid parallellt med mina heltidsstudier, och sen fick jag fortsatt anställning när projektet var över, säger Viktor.

Viktor jobbar med employer branding, både externt och internt. I detta arbete ingår att hålla kontakten med universitet och studenter men även att internt arbeta med utveckling av ledarskapet genom att hålla i kurser och workshops i till exempel rekrytering, arbetsrätt och arbetsmiljö.

– Det som lockar mig och triggar mig är att leda och driva utvecklingsarbete. Att få jobba i en organisation i förändring. Jag tycker psykologi är vansinnigt intressant. Vi på HR jobbar ju med människor. Vi är organisationens arkitekter, de som bygger upp organisationen.

På gymnasiet läste han organisation och ledarskap
och har sedan dess varit intresserad av utvecklingsarbete. Efter gymnasiet jobbade han ett tag på industri och fick massor med nyttiga insikter om hur organisationer fungerar i praktiken. Sen sökte han sig till Högskolan i Jönköping och personalprogrammet.

– Det är en jättebra utbildning med bra lärare. Jag känner att jag har fått en stadig grund att stå på med kunskaper i bland annat arbetsrätt. Utbildningen har också lärt mig att uttrycka mig i tal och skrift. Men
allra viktigast för mig är organisationspsykologin och gruppdynamiken. Jag vet hur grupper fungerar. Det har jag jättestor nytta av.

Sidan uppdaterad