När det är insidan som räknas

Bosse Hiller jobbar på Saab där han utvecklar mjukvaror för Gripen E, den nya versionen av Jas Gripen. Mjukvaran är ett delprojekt som bland annat har till uppgift att skydda piloten och planet i luften.

Bosse, före detta student, på sin arbetsplats SAAB

– Det är ett galet roligt jobb som jag är stolt över att gå till varje dag. Bosse fick jobb redan ett par veckor innan han tog examen, och säger att han har stor nytta av sin utbildning i arbetet.

– Nästan varje dag stöter jag på problem som jag kan lösa mycket tack vare min utbildning. Mest glädje har jag haft av programmerings-kurserna och matematikkurserna. Att en del kurser var projekt-baserade och gav ökad förståelse för hur man jobbar i grupp, tycker han också har varit användbart. Och alla erfarenheterna från arbetet med fadderföretaget.

– Jag fick en inblick i hur en ingenjör arbetar och fick lära mig hur viktigt det är med planering, förarbete och struktur för att kunna lösa uppgiften på ett så effektivt sätt som möjligt. Bosses bästa tips till blivande studenter är att lägga ner mer tid än man tror att man behöver på studierna. Det är ju faktiskt sin framtida karriär man bygger, påminner han.

Men han säger också:

– Fast ibland måste man ju också lägga böckerna åt sidan och slappna av. Och framförallt, ha kul!

Sidan uppdaterad