Ellinor, före detta student, Medie- och kommunikationsvetenskap

”Jag tror verkligen att JU har det bästa MKV-programmet”

Ellinor Lagerberg gjorde sin praktik på contentbyrån Borg Owilli. Efter examen erbjöds hon anställning där och nu arbetar hon med kampanjer i sociala medier.

Ellinor har titeln Campaign Manager och hjälper både kunder och kollegor med digital annonsering.

- Jag får både vara med i den kreativa processen och påverka innehållet i kampanjerna och samarbeta med våra säljare för att skapa det perfekta upplägget åt våra kunder. Vissa dagar sitter jag med statistik och rapporter och andra skriver jag copy eller spanar efter nya trender.

Ellinor var osäker på vad hon ville arbeta med så hon valde Öppen ingång när hon sökte till MKV-programmet.
- Det var perfekt! Under det första året fick jag läsa om det mesta inom medier och kommunikation och då blev det lätt för mig att välja det jag brann mest för sedan.
Valet föll slutligen på inriktningen Marknadskommunikation där grunden lades för den kunskap och de färdigheter hon nyttjar i sin nuvarande yrkesroll.
- Jag lärde mig om kreativt skrivande, målgruppsanpassning, sociala medier och omvärldsanalys.
Hon betonar också vikten av mer teoretisk kunskap.

- Vem som helst kan lära sig ett annonseringsverktyg eller skriva en artikel men det har ingen effekt om man saknar den där djupare förståelsen. Den fick jag under min tid på MKV-programmet. Jag tror verkligen att JU har det bästa MKV-programmet.

Ellinor valde att studera i Singapore under programmets valbara termin och det blev en fantastisk upplevelse.
- Av en slump åkte jag dit med flera tjejer från klassen som jag inte kände så bra och på grund av de dyra boendekostnaderna bestämde vi oss för att hyra en lägenhet ihop. Vi blev extremt nära varandra och upplevde allt tillsammans under flera månader, reste till närliggande länder, studerade och provade ny mat ihop. Den resan gjorde oss till vänner för livet och vi ses regelbundet nu även efter studierna trots att vi flyttat till olika städer. Utan MKV-programmet hade jag inte fått uppleva det.

Sidan uppdaterad