Kajsa, före detta student, Medie- och kommunikationsvetenskap

”Jag får resa världen runt på olika inspelningar”

Kajsa Wede avslutade sin studietid med praktik på produktionsbolaget Mastiff. Hon erbjöds att stanna kvar efter praktiken och arbetar nu med stora tv-produktioner som Robinson och Paradise hotel.

- Det bästa med mitt jobb är att jag alltid får träffa nya människor och skapa nya kontakter. Jag har dessutom väldigt varierande arbetsuppgifter samtidigt som jag får resa världen runt på olika inspelningar.
Kajsa har det övergripande ansvaret för alla deltagare i Mastiffs realityprogram. Hon sköter kommunikationen mellan bolaget och deltagarna och hjälper till med allt ifrån att boka boende och resor till att rigga upp kamerautrustning.
- Mina arbetsuppgifter varierar väldigt mycket och det är det som är så roligt med tv-branschen.

När Kajsa först steg in genom dörrarna på Högskolan för lärande och kommunikation hade hon ingen tydlig framtidsplan utan det växte fram under studietiden.
- Det bästa med MKV-programmet är att det är en så bred utbildning där man får lära sig så mycket inom så många områden. Det var först under min inriktningstermin som jag började intressera mig för produktions- och projektledning vilket är det jag jobbar med idag.

Det har nu gått några år sedan Kajsa tog sin examen och hon ser tillbaka på sin studietid med värme.
- Jönköping har ett otroligt roligt studentliv och jag träffade många vänner som jag har kvar än idag. Men mitt absolut starkaste minne är examensdagen och hur stolt jag kände mig med min blåa sjal runt halsen och mitt diplom med min kandidatexamen i ena handen.

Sidan uppdaterad