Det sociala är en viktig del av att vara student

Adam har sina rötter i Mariannelund och Göteborg och hamnade efter att ha jobbat utomlands ett tag i Jönköping, på bekvämt avstånd till båda. Just nu är han dock återigen på resande fot i och med en utbytestermin i Sydney, Australien.

Adam, student

– Tillsammans med det engagemang jag lagt ner under min tid på JU, så är detta något av det häftigaste jag gjort. Det finns så ofattbart mycket att se, och att kunna få se saker medan man studerar är ju inget mindre än klockrent.

Men det är inte för att fly Jönköping som Adam tagit sig hela vägen till Australien. Hans hjärta slår för studentlivet på JU, något som han jobbat mycket med under sin tid som ordförande för det studiesociala utskottet HIKE.

– Studentlivet i Jönköping är obeskrivligt bra! Det finns så mycket saker att göra för alla typer av människor. Du kan åka på resor, vara med på spelkvällar, gå på sittningar och mycket mer. Det är så många som lägger ner så mycket av sin tid för att alla ska få en så kul tid på högskolan som möjligt. Det är nog det jag kommer sakna mest när jag slutar på JU, den underbara atmosfären som studenterna själva bidrar med.

Adam oroade sig en del över att ta upp studierna efter 5 år utanför skolan, men för honom var det den sociala biten som gjorde att allt föll på plats. Sköna klasskompisar att plugga ihop med och engagerade lärare, i kombination med en riktigt bra utbildning
har fått Adam att älska studentlivet.

– Jag började med att läsa ett tekniskt basår och var därmed garanterad plats på något av ingenjörsprogrammen på skolan. Jag har alltid varit intresserad av datorer och hur de fungerar men aldrig riktigt satt mig in på djupet så detta program kändes som
en riktigt bra möjlighet.

Den kurs Adam uppskattat allra mest under utbildningen hittills är den näringslivsförlagda kursen. Då spenderar man en längre tid hos ett företag och hjälper till i deras arbete.

– Att komma ut till en arbetsplats som jobbade med teknik och frågor inom det område jag utbildar mig var helt oslagbart, det öppnade ögonen för hur många möjligheter det finns när man väl är utexaminerad.

Sidan uppdaterad