En grymt häftig känsla när en person kan gå med en protes som man själv har tillverkat

Ida Lagers mål är att bli en riktigt bra ortopedingenjör som kan förse sina patienter med bra och uppfinningsrika lösningar. Vägen dit går via tre års studier på Ortopedingenjörsprogrammet.

Ida, före detta student, på sin arbetsplats

– Jag valde att läsa till ortopedingenjör för att yrket kombinerar intressant teoretisk kunskap med en stor mängd patientbemötande och mycket praktiskt och kreativt arbete. Att bemöta och förse människor med ortoser och proteser är grunden i hela ortopedingenjörens arbetsliv och det får vi träna på mycket här. Därför är jag helt övertygad om att allt vi lär oss i skolan kommer fungera som en bra grund för vårt kommande arbetsliv som ortopedingenjörer, säger hon.

Ida tycker att det är mycket som är spännande med utbildningen, särskilt de praktiska inslagen.
– Ortopedingenjörsprogrammet skiljer ju sig en del från andra utbildningar då vi har så många praktiska kurser i programmet. De bästa momenten hittills har varit när vi har tillverkat proteser eller ortoser för riktiga patienter. Det är en grymt häftig känsla när en person kan gå med en protes eller en ortos som man själv har tillverkat. Då märker man vilka värdefulla kunskaper man byggt upp under programmets gång.

Enligt Ida har blivande studenter på Ortopedingenjörsprogrammet en mycket rolig tid att se fram emot.
– Det är en fantastisk utbildning med många varierande kurser. Som student är det viktigt att man tar ansvar för sina studier redan från start. Det är svårt att komma ikapp om man börjar hamna efter, så se till att du hänger med från början så blir utbildningen så mycket enklare.


Sidan uppdaterad