En modern utbildning med fokus på hållbarhet

Anastasia från Italien ville läsa teknik någonstans i norra Europa. När hon hamnade på Jönköping Universitys webbplats slogs hon av den internationella framtoningen. Läget och skolans inriktning gjorde att Jönköping University blev hennes val, och hittills är skolan precis vad hon hoppats.

Anastasia, student

– Jag letade efter ett program med en blandning av ekonomi och teknik, gärna med mycket verklighetstillämpning, för att få en bred utbildning med möjlighet att söka olika typer av jobb efter examen. Dessutom uppskattar jag det här programmets fokus på
hållbarhet, vilket blir allt viktigare på arbetsmarknaden och ger mig kunskaper som gör att jag kan sticka ut i konkurrensen om jobb.

Sedan tidigare är Anastasia van vid både det italienska och det brittiska skolsystemet, men hon har inte pluggat på högskolenivå tidigare.

– Något som jag verkligen gillar här är att föreläsningarna hela tiden innehåller exempel från verkligheten. Vi jobbar också mycket i grupp, något som kräver en del jobb för att det ska fungera men jag lär mig mycket om att kommunicera och samarbeta med mina studiekamrater, vilket jag verkligen tror att jag kommer ha nytta av i arbetslivet.

– Gruppsamarbetet och att studierna är så självständiga är nog det jag gillar allra mest med studierna här. Jag känner att jag lär mig mer genom att hela tiden använda mina nya kunskaper och dela idéer med mina gruppmedlemmar.

Den internationella känslan är viktig för Anastasia, men också miljön och kulturen på skolan. Hon gillar att relationen mellan studenter och lärare är mer öppen och avslappnad än hon är van vid.

– Alla aktiviteter som anordnas och att Jönköping är en ganska liten stad gör att skolan känns väldigt social. Jag tycker att balansen mellan studier och socialt liv är väldigt bra här. Jag vill umgås med vänner på fritiden, springa och njuta av livet. Jag är också engagerad i en del av Studentkårens aktiviteter, men inte allt, det beror lite på hur mycket plugg det är för tillfället.

Sidan uppdaterad