Tagreed studerar till tandhygienist

Tagreed, student

Lätt att få jobb och lätt att komma vidare i utbildningen — två anledningar till att Tagreed valde tandhygienist som sitt framtida yrke.

Tagreed Thwainy läser till tandhygienist på Hälsohögskolan.

– Jag gillar att jobba med människor. Och så vill jag söka vidare så småningom och vidareutbilda mig. Nu får jag bra kunskaper som underlättar senare.

Hon tänker att hon ska läsa färdigt tandhygienistutbildningen och sen jobba i några år innan hon utbildar sig vidare. Hon är förvånad över att hon inte upplever studierna som svårare än hon gör.
– Det kanske är för att jag tycker att det är så roligt. Jag tycker verkligen om att jobba med detta. Då lär man sig lättare

Utbildningen innehåller många praktiska moment och det är det allra roligaste tycker Tagreed. Bäst hittills var anestesiövningarna när hon fick lära sig lägga bedövning.
– Det var inte alls så skrämmande som jag trodde! säger hon glatt.

Stämningen på Hälsohögskolan är trevlig och de är lätt att få vänner säger Tagreed. Eftersom hon har familj är hon upptagen hemma och deltar inte så mycket i studentlivet, men hon tycker att Jönköping är en bra stad att vara student i.

– Det är en så fin stad. Den är inte för liten och inte för stor. Det är lätt att hitta, och människorna är så fina. Jag älskar Jönköping!

Sidan uppdaterad