Entreprenören som verkar både i Manchester och på Kanarieöarna

Civilekonomen Magnus Angesjö arbetar i nuläget med studenter i tonåren som vill läsa ett program i England för att förbättra sin engelska. Samtidigt är han med och utvecklar en läkarmottagning på Gran Canaria.

Magnus, före detta student

– Educatius, som är min arbetsgivare i England, har tidigare varit framgångsrika i USA och vill nu utöka till Storbritannien med en liknande affärsmodell. Jag är baserad i Manchester och jobbar med bokföring, budgetering, operationell planering och marknadsföring. Då det är en mindre arbetsplats som har dubblat antalet anställda på kort tid så är det mycket fokus på kommunikation vad gäller arbetsuppgifter.

Utöver jobbet i Manchester arbetar Magnus även med ”Svenska Läkarmottagningen Gran Canaria”, som är en klinik i Playa del Inglés för svenskar.

– På Kanarieöarna har jag haft hjälp av en äldre entreprenör som precis avslutat sin karriär, för att lära mig att tänka på alla delar som behövs i uppbyggnaden av ett företag. Jag har bland annat skapat aktiva samarbeten med olika verksamheter gällande företagets marknadsföring. Givetvis är det viktigast att erbjuda en bra produkt, i detta fall god vård med trevligt bemötande.

Magnus tycker att hans utbildning gav honom perfekta förutsättningar att lyckas med sin karriär.

– JU gav mig en bred kunskapsgrund för att kunna arbeta i den typ av innovativa miljö som jag ville. Variationen både vad gäller kurser och det faktum att studenterna kommer från världens alla hörn har verkligen gjort mig mer anpassningsbar och gett mig perspektiv på vad man som svensk kan se som en ”självklar lösning”.

Magnus säger också att analytisk förmåga är en viktig egenskap för att driva och utveckla företag.

– Att kunna se konsekvenserna av varje beslut och kunna avgöra om konsekvensen ifråga är det mest optimala för verksamheten. Som entreprenör måste man även vara förberedd på att aldrig ta något personligt. Låt inte känslorna ta över utan fokusera på vad som behöver utföras och be om ursäkt en gång för mycket istället för en gång för lite.

Sidan uppdaterad