"Det är en gedigen och akademisk utbildning som ger en bred grund"

Rebecca läste Medie- och kommunikationsvetenskap mellan 2011-2014 och trivdes mycket bra på sin utbildning och på HLK som skola. Idag jobbar hon på Sogeti som förvaltningsledare.

Rebecca, före detta student

Vad tycker du om utbildningen? Vad var roligast?

Det är en gedigen och akademisk utbildning som ger en bred grund. Detta ger dig många alternativ på karriärsriktning ute i arbetslivet. Roligast var såklart det allt det sociala som händer runt om utbildning, men det var väldigt inspirerande att få lyssna till flera olika profiler och aktörer runt om i näringslivet. Jag fick också ut väldigt mycket av min valbara termin då jag nischade mig mot webb och det var viktigt för min framtida karriär.

Vad tycker du om HLK som skola?

HLK är rent fysiskt en bra skola. Det finns gott om plats för grupparbeten, bra fungerade lunchutrymmen och fräscha föreläsningssalar. Under min tid på HLK upplevde jag även att studenterna fick möjlighet att vara väldigt engagerade i sin skolgång genom olika utskott och forum.

Vad har du jobbat med efter examen? Vad jobbar du med nu?

Jag började som webbredaktör på Scandinavian Photo några dagar efter min examen. Det började med tre månades vikariat som snart blev en tillsvidareanställning. Efter en föräldraledighet började jag som webbstrateg på Fagerhult där jag fick utvecklas och växa otroligt mycket.

Idag jobbar jag som förvaltningsledare på Sogeti. Jag resursplanerar och leder arbetet för våra olika förvaltningsuppdrag av externwebbar och intranät. Jag är också kontaktperson till flera kunder. Jag har stor nytta av min bakgrund som MKV:are i mitt arbete idag.

Något mer du vill skicka med till potentiella MKV-studenter?

Tiden på MKV är rolig och går fort! Ta alla chanser du får att nätverka med näringslivet och bygg relationer. Dina studiekamrater kommer att bli både kollegor, kontakter i arbetslivet och potentiella kunder. Det är du själv som avgör hur tiden på och efter MKV blir.

Sidan uppdaterad