Johanna vill starta företag

Programmets kvalitet och internationella prägel samt att Jönköping är en trevlig stad att studera i, framhäver tredjeårsstudenten Johanna som viktiga delar då hon valde Jönköping University.

Johanna, student

– Upplägget på International Management-programmet var precis vad jag sökte. Jag vill ha en bra utbildning inom företagsekonomi med möjlighet att läsa en master utomlands. Jag fastnade också för att Jönköping är en väldigt mysig studentstad.

Det är även den internationella prägeln som Johanna lyfter som det bästa med utbildningen.

– Att programmet går på engelska och att vi har kurskamrater från alla delar av världen gör att det känns som en modern utbildning. Dubbelackrediteringen öppnar upp möjligheter ifall man vill arbeta utomlands. Nu, när jag snart är klar med studierna här, känns det som jag har en jättebra grund att stå på inför mina framtida planer.

Att Johanna är en företagsam person råder det inga tvivel om.

– Jag jobbar extra på Service Center på JU, är studentambassadör och arbetar en dag i veckan som tulladministratör på Husqvarna AB. I framtiden vill jag jobba med affärsutveckling, gärna utanför Sveriges gränser. Både min morfar och min pappa är egenföretagare och jag vill gärna själv starta företag.

Johanna kan se tillbaka på en studietid med många härliga minnen från JU. De bästa minnena, enligt henne själv, är hittills kopplade till hennes uppdrag som studentambassadör.

– Alla möjligheter jag har fått att hjälpa till vid olika event på JU, såsom Insparksfestivalen , Rodd-EM och 25-årsjubileet är minnen jag kommer bära med mig länge.

Johanna är så nöjd med JU och Jönköping att hon till och med har fått sin lillasyster att flytta hit från Sundsvall, för att läsa Medie- och kommunikationsvetenskap (https://ju.se/studera/program/program-pa-grundniva/medie--och-kommunikationsvetenskap.html).

Sidan uppdaterad